tisdag, december 07, 2010

Späckade veckan...

...har tagit sitt slut för den här gången. Veckor av denna kaliber gör ofta sitt avtryck här på bloggen - i form av just inga avtryck alls. En späckad men rolig vecka där allt möjligt har varit inplanerat och bokat på bara några dagar.

Det har varit omvägning av liten Alvin på bvc. Trevlig Idolfredag med goda vänner. Smålandspremiär för numera 3-åriga kompisarna Vilma och Noel. Tillsammans med sina storebröder stod de stolta som tuppar och ivriga som jag vet inte vad, allra först i kön i lördags förmiddag. Småland ja. Kanske är det bara vi i just Småland som förstår vad jag pratar om nu? Tycker det är ett så fyndigt namn på Ikeas lilla lekland. SMÅland liksom. Detta Småländska företag. Men så när vi var i Örebro i höstas såg jag att Ikeas lekställe där hette Leklandet eller något liknande och jag insåg att Småland nog bara finns just i Småland :) Eller?!

Sedan har det varit mysigt och roligt 3-årskalas hos ovannämnda Noel som Vilma efter leklandsturen förkunnade att hon "äsklar" :). Besök hos gulliga och superduktiga tjejerna på Fotografiqa för att beställa förstoringar på liten Alvin... så spännande! Och så en mysig kvällstur till stan med en av favoritmammorna där vi bockade av det ena efter det andra på våra jullistor. Efter mamma-bebisträff hos en annan favoritmamma i dag var det så dags för julavslutning på Filips gympa och de visade stolt och energiskt upp den ena färdigheten efte den andra som de lärt sig under terminen. Resten av kvällen har tillbringats med vänner och vi har nu planerat nyår också. Alldeles strax stupar jag i säng och jag ser fram emot några lugna, sköna hemmadagar med Alvin nu! Helt galet vad man kommer efter när man knappt är hemma på några dagar. Och tydligt hur enormt hemmakär man är när man bara suktar efter att få vara just här...

Måste till sist berätta om vår myssöndag. Vi hade barnvakt till alla tre barnen under några timmar och vi kan inte leta fram i minnet när vi senast var iväg helt själva på något. Bröllop var vi på i augusti men innan dess... i våras någon gång kanske. Nu åt vi lunch och fikade ute. Strosade på stan i ett julupplyst centrum där snöflingor tätt dalade ner från himlen till tonerna av ljuv julmusik. Passade också på att fara runt till lite affärer som ligger utanför och som man inte gärna tar när man är alla i bilen och ska ut och in och spänna fast och loss en massa gånger.

En helt ljuvlig dag där en massa gott samlades under de timmar vi hade för oss själva. Egentid bara vi två. Tid att prata. Tid att äta i lugn och ro. Tid att fixa och så till sist en längtan efter att hämta hem våra små juveler. En lyxdag för oss och den ska jag leta fram och tänka på lääänge framöver!

1 kommentar:

SandraS sa...

Härligt! Och igår satte Noel tre röda nonstop på pepparkakshuset och sa... "de är min Vilmas"! Godingar!