onsdag, april 20, 2011

Gullig Gumma Och Hoppig Hare

Ja, den där haren var inte lätt att fånga. Väldigt mycket hopp och skutt i benen hade han i morse men se, i spegeln skymtar en vit varelse ändå på en av bilderna!

I dag har det varit påskmys på dagis med maskerad för de som ville, påsklunch och teater med fröknarna. De hade haft så kul och en dag som denna skulle man verkligen vilja vara en fluga som fick tjuvkika lite...

Precis när barnen lagt sig i går kväll kom Filip på att han skulle vara påskhare. Förra året ungefär samma tid kom han på att han skulle vara kyckling... Kyckling blev han då efter att jag rotat fram ett gammalt gult lakan, klippt hål för huvudet och sedan klätt av påskriset och i stället klätt ett diadem med gula fjädrar :)

Och hare blev han i år! Dock fixade han nästan allt själv. Han blev så ivrig när han fått idén att han inte kunde gå och lägga sig. Strax därefter låg en vit t-shirt, vita kalsonger, de vita "stjärngossestrumporna" som han kallar dem, samt Vilmas paljettmask med öron på en stol. En vit mössa fick han låna av lillasyster och sen återstod bara vad han skulle ha på benen... Mammas gamla leggings såklart! Visserligen hade jag nog kunnat stoppa ett barn i varje ben men ett skärp fick lösa det hela och voilá - påskharen var redo!


Lilla gumman, hon ville vara påskgumma och en naggande god sådan blev hon i gul klänning med prickar och Eriks mormors gamla förkläde. Sjaletten ville hon dock inte alls knyta under hakan för då killades den på tok för mycket. Dessutom fick hon för sig att påskgummor har tofsar i håret så det fick vi också fixa till. Och prickar på kinderna... njaee. "Men Vilma, det gör inte ont", sa storebror när han märkte att hon var skeptisk. "Måla på mig, mamma så får hon se!". Och så hade påskharen fräknar också. Vilma, hon var dock ändå inte helt säker utan nöjde sig med en prick på varje kind och kanske var det just det som gjorde henne lite extra gullig :)


1 kommentar:

Anna sa...

Vilken fin påskhare och påskkärring! Jag sitter i stugan och myser, helt slut och lite huvudvärk. Märks att man inte är van vid så mycket frisk luft och massa sol.

Det är verkligen synd att jag inte jobbar i stan, tänk vilka trevliga luncher vi kunde haft. =)
Men en fika framåt får vi se till att få ihop.

Min blogg är väldigt tråkig me nu, men jag hittar inte riktigt inspiration längre när jag bara jobbar. Fanns mer o skriva om när jag var hemma med Fippisen. Men lite försöker jag uppdatera iallafall.

Nu ska jag krypa ner i sängen.
Glad påsk på er
Kram