tisdag, april 19, 2011

Några våriga dagar i bilder!

Härliga vårdagar flyger lätt fram och efter att ha flyttat över hur mycket bilder som helst från kameran tänkte jag dela med mig av några. Helt ofixade så både röda ögon, sudd och ludd lär finnas men strunt samma. Ibland blir ögonblicksbilderna precis så som de är de mest levande!

I söndags tänkte vi egentligen göra en utflykt till Hjo men morgonen var iskylig och vi kom på att så mycket kanske inte var öppet ännu så vi drog till Gällstad i stället. Jag har säkert skrivit det förut men det är en sådan lyx att åka dit då våra barn verkligen tycker det är jättekul. Vi är ganska snabba genom affärerna Erik och jag och de små vet precis vilka lekhörnor som finns på vilka ställen. Och så får de välja mat och fika. Även denna gång blev urmysig men jag ser här nedan att familjens syster visst inte hamnade på bild alls! Det gjorde däremot storebror som glatt provade kläder samtidigt som han underhöll lillebror :)

Filip i nya snyggjeansen från KappAhl. Förutom favoriterna NovaStar som lätt är de mest tåliga jeansen tycker jag att Kappahls är de som kommer på andra plats. Håller längre på knäna än de flesta andra och finns i många pojkcoola modeller. Dessa lite ljusare som finns i butik nu kan jag verkligen rekommendera!


Och så fick Filip sitt livs andra blåa plagg...! Ja, det är nog faktiskt så. Trots två pojkar finns här inte mycket blått att hitta men den här t-shirten var riktigt snyggblå så det höll nästan på att komma med en till lillebror också men han fick till sist en grön i stället :)


Alvin var pappas bästa smakråd och hängde gärna i provrummet med honom. Det var ganska glest med folk vilket var tur för jag tror inte han riktigt förstår grejen att man inte får leka kurragömma under vilket skynke som helst...


Hjälper pappa...


På Lager 157 finns en klottervägg där man går ut och Filip plitade omsorgsfullt ner oss alla :)




En yrvaken Vilma dök till sist upp på en bild ändå. Hon sov sig igenom sista affären och vaknade lagom till fikat! Världens godaste snickerskakor finns på detta fik men det har nog ingen som varit där undgått att märka. Filip sa att han blev så hungrig av att prova så han var tvungen att äta pannkakor.



I måndags lyste solen varmt över oss och vi tog picknickkorgen och mormor med oss till Stadsparken i stan. Den stora lekparken lockade mer än djuren den här gången så där blev vi kvar. Lyckan var gjord för Filip då Tildakompisen plötsligt dök upp och de två lekte själva.


Vilma var bästa storasystern och ville bara leka där Alvin var. Något av det roligaste hon vet, förutom att gunga själv, är att putta på lillebror som dock inte alltid uppskattar det lika mycket... Men den här gången tyckte han det var riktigt kul och stoltheten lyste om lilla Vilmisen!








Den lilla lastbilen lockade Alvin till sig mest hela tiden. Här kör hela syskonskaran tillsammans och det ser ut som om Filip försöker instruera Vilma om något...



Här får lillebror köra...


...nästan själv. Vilma måste såklart hjälpa till! Visst är de lika på bilden härunder?!


De tre senaste dagarna har verkligen varit varm, varmare, varmast för i dag var det hett! Efter dagis fick vi besök av fina Lina. En av våra favoriter faktiskt... och det kände hon nog :) Jag har nog på fullaste allvar aldrig hört Filip prata så mycket under en eftermiddag. Vi har inte träffat henne på ett år men ändå var det som om barnen träffar henne varje vecka. Så härligt att en del människor har den dragningskraften på barn! Men så känner de nog av om det är någon som tycker om och bryr sig om! Lina är en av mina allra bästa barndomsvänner och denna mysiga människa sprider sådan glädje och energi runt sig att den sitter kvar i huset fortfarande - flera timmar efter att hon åkt hem!


I en hemlig påse hon hade med sig gömde sig den bästa presenten - pysselgrejer! Vi pysslar ju mycket och efter att de plockat upp tejprullar i mängd, fina sidenband, sugrör, lim och piprensare satte pysselverkstaden i gång ute på den stekheta altanen.


En något svettig Filip har här med lite hjälp från Lina fått till ett par riktigt coola brillor!


För att inte tala om Vilmas som Alvin här agerar modell i :)


1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt!!!
Glad Påsk!
Kram Viktoria