fredag, maj 13, 2011

En stor dag

I dag är inte vilken fredag som helst. Nej, det här förstår ni är dagen då vi fick storbesök här i kväll. Självaste tutt-tomten råkade ha vägarna förbi och lillan var laddad till tänderna. Bokstavligt talat för de senaste dagarna har de i både tid och otid skymts av just tutten. Hon har liksom sugit ur det sista ur den innan det är dags att lämna bort den för gott. Nu får hon egentligen bara ha den när hon ska sova och när vi åker bil men på sistone har jag ofta kommit på henne med att klättra upp och ta en ur lådan för att sedan smygsnutta på den när ingen ser...

Lilla gumseplumsan. Jag undrar just hur detta ska gå? Det undrade vi visserligen när Filip gjorde samma sak för två år sedan också men det gick verkligen över förväntan. Första kvällen och natten var han ledsen, sen frågade han bara efter den någon enstaka gång innan den var glömd.

Jag har en känsla av att Vilmisen kommer få det lite värre men man vet aldrig. I dag har hon varit riktigt i gasen över att tomtens smånissar ska få hennes nappar och dessutom mäkta nyfiken på vad han skulle lämna i gengäld.

I går tog Erik och jag med henne till den stora leksaksaffären och där fastnade hon för ett stort duplohus och en docka. Duplot blir garanterat en födelsedagspresent i höst men det var dockan som hon hittade i sitt paket på trappan ikväll. Vilma är ju en riktig dockmamma och jag tror det är lättare att söka tröst i en liten bebisliknande än i ett stort legohus :) Sen anade vi att den lilla dockan kanske både skulle få fara och flyga när det väl var sovdags men hon blev med ens så kär att Vilma bara hann fråga efter tutten två gånger innan hon somnade i mitt knä med dockan bredvid - i likadant nattlinne som sin mamma :)

Det verkar förresten vara en riktig hitech-docka som både kan somna, kissa - och bajsa (!) i blöjan och gråta riktiga tårar… Så lagom till helgen blev vi alltså sex i familjen!

Håll tummarna nu. Ytterligare tuttrapport kommer garanterat inom kort.


3 kommentarer:

Camilla sa...

Så duktig tjej! Hon ser verkligen stolt ur på bilden! Känner att det snart är dags att ta tag i Olivias "nappande" också... Kram och tack för idag!

Erica sa...

Duktiga fina Vilma!
Så det blev en docka i alla fall, vilka små mammor vi verkar ha du och jag :)
Kram

SandraS sa...

Lycka till Vilma!! Vi hejar på dig!