söndag, juni 26, 2011

Soft söndag

Ahh, vilken skön dag det blev - till och med riktigt fint väder! Vi har tagit det lugnt och fixat med ditten och datten. Ibland blir det festligt när man tänker att man har tagit det lugnt. Lugnt nuförtiden är ju inte alltid att man sitter och läser en bok eller slappar i hängmattan. Lugnt är när barnen är nöjda och leker och man själv kanske tvättar lite, fixar i köket eller pysslar i trädgården i sin egen takt utan att behöva stressa. Alltid finns något att göra men man är så inne i det och vi trivs så bra med det. Önskar som alltid bara den där timmen extra på dygnet som saknas men det kommer den nog göra för evigt tror jag :)

Och så äter vi en massa gott. Hela tiden. Eller vi äter inte hela tiden men Erik har på senare år börjat få ett stort intresse för matlagning och jag känner mig minst sagt bortskämd på den fronten. Jag tycker det är roligare att baka och fixa efterrätter så vi kompletterar nog varandra rätt bra där.

I dag blev det också en tur till stan för några Ikeaärenden. Vi började med en fika och Filip lyckade inleda detta med att välta sitt saftglas rakt över Erik. ni vet precis där det ser ut som om man inte riktigt har kunnat hålla sig... Givetvis rann det snabbt ner på stolen så det även hamnade i baken på byxorna och Erik försökte lite osynligt glida ner på en toa där han kunde torka sina lingonröda kläder under handtorken.

Sen måste jag ju berätta att vi gjorde världens kap! Våra favoritstolar på altanen har börjat murkna rejält där de ju alltid står utan tak och de är nu i stort behov av nytt trä på sig. Vi har insett att detta inte är värt att lägga en massa tid på nu i sommar så vi har fnulat på en tillfällig stollösning då bordet fortfarande är jättefint.

Vi har inte varit ute efter stolar med bästa komforten utan mer något att sitta på och fika om uterummet är för varmt. Ikeas ROXÖ är både stilrena och helt okej att sitta på och vi hade så gott som bestämt oss för att slå till på ett par stycken. Gissa då hur glada vi blev när de just i dag reades för 49 kronor/styck i stället för 199 som är ordinarie pris?! Och hur snopna vi blev när det bara fanns två kvar... vi ville ju ha fem. Erik lyckades då charma till sig tre skyltex och jag tänker pussa extra på honom i flera veckor för det :) Det är min Erik det!

Och på tal om mat. Bjudna på smarrig kvällsmat direkt från grillen blev vi när vi kom hem. I kombination med världens godaste pastasallad. Och sen jordgubbar... Ännu en mysig sommarkväll med goa vänner, massa skratt och lyckliga barn. Nu längtar jag efter semester!

1 kommentar:

SandraS sa...

Vilket kap!! Vi har ju de där stolarna med och de är både ris och ros. Mest ros. Snygga och praktiska och som du skriver nåt bra att sitta på. Vi köpte de inte heller för komforten, men en sak vi inte räknade med riktigt är att de blir så kalla. Och har redan börjat rosta lite... inte snyggt... men annars toppen ju! Riktigt bra pris ni fick =)