torsdag, juni 09, 2011

Veckan i bilder

Ibland liksom stannar delar av livet upp. Jag syftar den här gången på mitt bloggliv för då solen och värmen gjorde entré förra veckan har så gott som all vaken tid härhemma tillbringats utomhus. Lite av vad vi har gjort får ni se i bilder istället för ord den här gången. Eller - kanske att det kommer med ett och annat ord ändå… Jag brukar ju som ni vet ha svårt att hålla fingrarna från tangentbordet ;)


En dag hade vi storträff med alla härliga familjer och goa barn hemma hos vännerna i Gränna. Snart ska hela gänget åka till Astrid Lindgrens Värld och temat för den här förträffen var just det. Några var utklädda, pyssliga mamman i huset hade gjort världens sötaste pannkakstårta och efter grillning på deras nybyggda altan fick alla barn leta sig fram till ett riktigt pippiträd där det hängde sockerdricksflaskor och polkagrisnappar... gissa hur stor lyckan var?

Detta avnjöts sedan till pippifilm och popcornstrutar och när sådana godsaker åker fram kan Alvin bara inte hejda sig. Ni ser ju kinderna här ovan :) Han trycker i sig fortare än han hinner tugga och man nojar ibland över den där sätta-i-halsen-risken.

En fantastiskt mysig men blåsig dag hade vi och allt var så fint ordnat!

Jag blir alldeles nostalgisk när jag ser den här bilden! Det kunde lika gärna ha varit Filip för några år sedan - så lika just här. Alvin har fått en keps som han älskar - och samtidigt stör sig på. "Fin, mamma" säger han och vänder lite på den så att han ska se framåt och inte ha skärmen mitt framför ögonen. Precis så som storebror också alltid gjorde. Här i sopartagen då Erik varit och hyrt ett släp...


... som sedan fylldes med skräp. Trädgårdsskräp och förrådsskräp och trasiga uteleksakerskräp och så lite till skräp. Röja, rensa och fixa - tänk att känslan alltid är lika befriande över ytorna som blir. Åtminstone för ett tag.


Och så har vi levt strandliv i trädgården för oj, vilken hetta vi har haft. Varma morgnar med pyjamasfishoppande på studsmattan, heta dagar med semesterkänsla och ljumma kvällar med gott grillat. Helt underbart och barnen har njutit så. Hängmattan är redan välanvänd - perfekt bokmysställe när det blir för varmt i solen. På tal om sol förresten - kolla in Vilmas "bonnabränna"!


Tycker man det är för vamt kan man också anlita Alvin. Han har nämligen kommit på nöjet med vattenslangen och ingen går längre säker. Här gick lilleman totalt bananas med den.


Sörjer att vi inte kom på att filma hans första spring i vattenspridaren. När han såg hur Filip tjöt och skrek av skratt där han sprang en dag försökte även lillebror få av sig kläderna. Vi hjälpte honom och han gjorde sig redo. Lade upp ett likadant tjut som storebror innan han också sprang och - tvärstannade efter att helt ha tappat andan efter den kyliga duschen. Sen tittade han på oss med besviken min och darrande underläpp, pekade på den blöta magen och sa "uss" vartefter han hämtade kläderna och genast ville ha på dem igen. Efter denna hemska händelse har det varit Alvin som stått bakom slangen :)

Såhär trött blir man efter varma dagar utomhus från morgon till kväll. Närmast utslagen rentav. Lillan ser nästan ut att sova koncentrerat och vem vet, kanske går hon i drömmarnas land faktiskt igenom dagens alla händelser!

3 kommentarer:

Camilla sa...

Finingarna! Visst har det varit underbara dagar!! Men idag känns det som höst... Suck... (fast rätt mysigt med EN sådan dag med Trassel på tvn och mysigaste tjejerna bredvid)... Vad härligt med ALV! Vi funderar på det i år också men kanske är Olivia än så länge lite för liten? Känner ju i stort sett bara till Pippi och Emil... Hoppas helgen blir fylld av sol! Kramar <3

SandraS sa...

Härlig läsning och härliga bilder! Längtar till helgen!! Jag har bil OCH övningen är flyttad till 11 på söndagen =)

anna e sa...

Fina ni!! Jag saknar er!! snart får vi leka hoppas jag :)

Kram Anna