fredag, november 25, 2011

3, 2, 1…

…och PANG! Snart smäller det och vi far upp i rymden för ett par timmar med åtta sexåringar. Wish us luck ;)

Som vi har laddat och planerat och fixat och vi hoppas att vår nyblivna sexåring och alla hans kompisar ska få en rolig kväll, förlåt jag menar rymdfärd.

En svart duk med strödda silverstjärnor pryder bordet tillsammans med silvertrassel, silvertallrikar, servetter från Mars (sa Filip när han bestämde sig för gröna servetter) och glas med påklistrade stjärnor. I taket svävar ännu fler stjärnor utklippta i aluminiumfolie och ja, som ni hör handlar det till stor del om stjärnor men så är det också en riktig liten stjärna som ska ha kalas!

Vi ska efter paketöppning bänka oss i sofforna, spänna fast oss och titta på en uppskjutning! Väl uppe i rymden blir det en rymdpromenad innan det kommer serveras en utomjordisk kvällsmat bestående av grön spaghetti och köttfärssås från månen. Till detta kan man välja på dricka i olika färger från olika planeter… En rymdglassbuffé kommer sedan avsluta måltiden och därefter har det blivit dags för de små astronauterna att ge sig ut på uppdrag.

Tre uppdrag på tre olika planeter ska lösas och lyckas de kommer det leda dem till godisplaneten… På planeten Flexus ska de i ett mörkt rum få lysa med ficklampor och leta efter reflexer. Bakom ett par av dem finns de första ledtrådarna. På planeten Ballongus är det fullt med ballonger och efter att de har blivit smällda hoppas vi att fler ledtrådar ska ha kommit fram. På den sista planeten – Slemmus – ska de som törs få sticka ner handen i en hink full med spaghetti och vatten och leta efter den allra sista ledtråden… Äckligt, eller hur? Måste flika in att det är Erik som har kommit på alla uppdrag :)

Efter att godiset har anlänt i små aluminiumburkar med en sådan där sprakande liten tårtraket på så hoppas vi att fredagskvällen gör sig påmind i de små kropparna och att de lite trötta (?!) slår sig ner i sofforna framför en film.

Detta är vår dröm – nu återstår att se om den slår in…

3 kommentarer:

Therese sa...

Vilken häftig idé!!

Anonym sa...

Grattis Filip!
Har landat efter en vecka i Tallinn och läser ikapp :-)
Otäckt med huvudet. Säkert en bacill.
Kanonfin idé! Kanske lånar den till ett annat 6-årskalas...
Kramar Viktoria!!

Anna sa...

Vilka kalas ni fixar me, helt otroliga att ni kan komma på alla bra ideér. Jag vet i allfall vem jag ska ringa om tips när det blir dags för Filippas första kalas..=)

kram kram