lördag, februari 18, 2012

Hockeykillen Filip :)

"Stoltast i stan" kan man nog titulera Filip just nu. Han har i veckan fått sina första skridskor, klubba och hjälm med galler och i dag var det världspremiär på is. Skridskorna har han "gått" in i veckan då han stapplat fram i hallen (på vårt fruktansvärt fula klinkergolv som nästan ser ännu värre ut på bild och som vi skulle göra nästan vad som helst för att byta ut... Eller tänk om man åtminstone kunde vända alla plattor så de låg RAKT...).

En lång parentes där :) Hursom, vår ivrige 6-åring var inte lite taggad och vi försökte tona ner det hela en smula då vi båda minns frustrationen från när vi var små och ville kunna direkt. Men tänk, skridskor verkade vara lite Filips grej! Han fattade galoppen nästan direkt och på den lilla stund Erik och han åkte på den sjölika isen så gick det ganska bra!
Tänk, vad många saker de har att pröva på här i livet. Vissa tar tid att lära, andra går snabbt. Vissa tycker de om direkt, andra inte alls. Simskolan är ju ett exempel på något han inte direkt tycker är superkul men han gör det och har blivit så mycket modigare än innan men där är det lååångt kvar. Vi är så glada att skridskoåkadet gick lite lättare - i alla fall på premiärturen!

2 kommentarer:

anna e sa...

Fina Filip!! :) Han berättade så stolt att han fått hockeyhjälm när han var här <3
Härligt att få träffa honom en stund!
En annan liten klasskamrat var här igår och hon hade åkt på samma is minsann, fast det slutade visst med 7 stygn i hakan! Tur att jag har hakskydd konstaterade Filip när vi berättade det :)

Kram på er!

SandraS sa...

Heja Filip!!!