tisdag, februari 14, 2012

Upp-och-ner-vända dagen

I dag har jag varit sportlovsledig med barnen och jag hade verkligen sett fram emot att Alla Hjärtansmysa hela dagen lång. I går kväll fick vi veta att vårt himlans trevliga och roliga sällskap för dagen hade halsfluss och det är kanske inget vi borde hämta nu efter vår sjukmånad men så tråkigt att missa denna efterlängtade träff.

Dagen i dag började med en avancerad ”tappolycka” bakom vår säng som satte några spår på nymålade väggen. En stund senare välte Alvins mjölkglas och exakt 30 sekunder senare välte Vilmas – helt fyllda – då hon snällt skulle hjälpa mig i torkandet genom att lyfta på sitt underlägg. Där räknade jag till tio för andra gången i dag men sen vände vinden tack och lov och vi fick en jättehärlig förmiddag i pulkabacken (där jag stod rejält på näsan och landade rakt på min arm – igen – och där barnen skrattade så de kiknade då jag tittade upp med mössan nere vid näsan. Filip tyckte jag liknade en rumpnissse ;) ).

När maten stod i ugnen kom jag på att jag kunde passa på att baka den där kladdkakan vi skulle ha till fikat. Lyckades då med bedriften att tappa ett ägg från längst upp i kylskåpet och detta landade med en explosion på nedersta hyllan och resulterade i ett numera väldigt rent kylskåp…

Sen kom i alla fall en del från den saknade familjen och lekte med Filip och Vilma och jag fixade gott fika. Tänkte att NU blir dagen bra samtidigt som jag skulle lägga folie över kakan. Då tappade jag den nyöppnade aluminiumfolierullen så HELA rullades ut över köket och vi har nu ett antal meter skrynklig folie i lådan.

Just då ringde Erik och föreslog att vi skulle skjuta på hjärtedagen till i morgon och jag nappade innan jag ens visste varför. Jo, varför var för att han satt på bussen hem i stället för i bilen där han hade tänkt ha med blommor och hämtmat. Bilen, som skulle in på svindyr service samt fixning av två tvåor från besiktningen i dag, var inte klar vilket innebär att jag som verkligen hade behövt bilen till jobbet i morgon måste ta bussen och Erik, som har sin enda lediga dag denna vecka måste ta med alla barnen på bussen in till stan och fixa och trixa innan han kan hämta bilskrället. Och inte nog med det. I stället för 8 000 kommer det gå på nästan 14 000… Så där kan man se sig om i stjärnorna efter Filips nya säng som vi hade tänkt köpa snart.

Trippelsuck. Därför fick det här bli en helt vanlig tisdag. I kväll har vi pratat om perspektiv på det hela och det där ovana i när saker inte blir som man tänkt sig. I morgon hoppas vi på en rosaskimrande onsdag med massor av kärlek och en kanske några hundralappar billigare nota på Mekonomen…

1 kommentar:

SandraS sa...

KRAAAAAAAAAAAAAAAAM