lördag, maj 05, 2012

Åtta

Så det kan gå ibland. I går var en lugn hemmadag för mig och de små. Som vanligt hämtade vi storebror i skolan vid ett och då är det inte ovanligt att någon kompis hänger på hem vilket bara är mysigt. Så blev det även i går och samtidigt som de två storkillarna smidde eftermiddagsplaner innehållande legobygge, studsmattehopp och tv-spel så planerade de två små studsmattehopp även de och så lite läsmys med mamma i uterummet. Och mamman, hon fantiserade såklart också om läsmys i uterummet men vågade sig även på att flika in en svängom med dammsugaren och en kortbloggning innan fredagseftermiddagen skulle bli fredagskväll och Erik skulle komma hem.

Allt flöt på enligt planerna tills det plingade på dörren. Och plingade på dörren igen. Och igen. Plötsligt var jag ensam hemma med inte mindre än åtta barn, varav tre visserligen var mina egna. Sex blonda sju-åringar-to-be med giraffben och ivriga röster. Sex mycket snälla och goa små killar med mycket fniss och enorm leklust. Filip strålade mer än solen själv och viskade till mig i förbifarten att "nu är HELA grabbgänget här mamma!!!" och hjärtat blev alldeles varmt av att se den lyckan och hur han liksom minglade runt för att hinna leka lite med alla. Och jag kom på mig med att få den där tycka-om-känslan av att ha mycket människor runt mig.

Nu kan man väl känna att i längden är det kanske smidigare att de leker på "neutral mark", som fotbollsplanen strax bakom huset, när de är så många men någon gång i bland går ju bra. Vilma och Alvin var alldeles häpna över invasionen och Alvin mumlade förundrat "mååånga killal, mamma" :)

Det där bokmyset fick inte riktigt plats, inte heller den där dammsugarsvängen jag hade tänkt. Och såklart inte bloggningen. Ibland är det dock bra att det inte blir som man har tänkt sig. Särskilt för planeringstyper som jag.

I dag har vi vågat oss ut med Vilmisen först till Filips simskoleavslutning och sedan till Max för lördagslunch. Vattkopporna är ett avslutat kapitel då den sista torkat rekordsnabbt och kanske, att nästa vecka kan bli en helt vanlig sådan för oss...

Nu väntar soffmys med Erik. Jag har hört att godisskålen är på plats. Nu återstår att fylla på vinglaset och slå på kvällens film! Trevlig lördagskväll på er alla!

Inga kommentarer: