lördag, juli 07, 2012

N J U T E R !

Hej i stugan! ÄNTLIGEN är det sommar på riktigt. Sedan i går är hela familjen ledig - tillsammans - och känslan är faktiskt oslagbar. Det är den alltid dessa första lediga sommardagar men kanske att det känns lite extra mycket i år. Lite extra lyxigt att helt rå om vår tid. Lite extra skönt att ha tiden att kunna fixa och ändå hinna med varandra. Lite extra mysigt att bara få vara helt enkelt. Och allt detta för att det här är den första sommaren efter det första året inne i den riktiga vardagssvängen med dagis, skola och jobb.

Du som brukar kika in här har väl knappast kunnat missa det ekande tomma härinne. Inget nytt på länge och så livstecken några gånger för att sedan bli tyst igen. Om maj och juni tidigare år varit ganska späckade har de varit en västanfläkt mot i år. Att tiden utöver jobbet har fyllts med mestadels roligheter är ju egentligen underbart och inget alls att klaga över men jag ska ärligt erkänna att vi nu längtar efter lugnet. De oplanerade sommardagarna. När himlens skiftningar får styra dagens planer. När man faktiskt struntar i vad klockan är och när man njuter av att kunna göra vad man vill. När man vill.

Så otroligt efterlängtat i år och nu är vi där! Lite svårt att ta in men oj, vad vi ska njuta! Vi har faktiskt börjat med att maxnjuta de första dagarna och verkligen uppskattat nuet. Att dagen i dag mestadels har bestått av tidernas städning här hemma, det är helt okej. Aldrig är det väl så roligt att städa som när det verkligen, verkligen behövs. Det har plockats, dammats, rensats, dammsugits och svabbats. Tvättats, torkats och diskats. Ja, till och med strukits några dragspelsliknande plagg som omöjligt gick att släta ut på annat vis :)

Efter gott grillat och sommardisco i vardagsrummet lyssnar jag nu på Adelekonsert med ett öra. Sen film ända tills ögonen inte orkar mer och sluts för i dag, denna sommarens första ljuvliga hellediga dag!

1 kommentar:

Anna sa...

Härligt att det är eran tur nu. Vi har bara halva kvar, börjar redan få ångest för att komma in i vardagen och ekorrhjulet igen. Men nu ska vi njuta ett tag till! Ha en skön semester.

Kram