fredag, augusti 31, 2012

Att förlänga sommaren...

Det är olikt mig att inte ännu ha pratat höst här och gått loss inför en av mina favoritårstider som ju närmar sig med stormsteg. Men det beror på att något annat som närmar sig med stormsteg är en resa till sommar och med en sådan i sikte vill man ju inte riktigt erkänna att hösten typ är här.

För länge, länge sedan, närmare bestämt vid årsskiftet bokades tillsammans med farmor och farfar denna resa och snart drar vi till Mallorca (fast Vilma säger stolt till alla hon möter att hon ska till Mallimorca!) och vackra Alcudia... Stället med den vita sanden och det turkosblå vattnet. Om vi längtar? Så vi nästan spricker! Kan inte riktigt förstå att vi inom räckhåll har semester tillsammans - igen. Värme, bad och paraplydrinkar varje dag. Marknadsbesök, goda middagar och sand mellan tårna. Lata stunder, massa lek och alldeles färska frukter. Tid för varandra. Tid med familjen. Alldeles, alldeles lovely och nej, jag kan faktiskt inte förstå det...

Det blir också första gången vi åker på den här typen av resa med barn. Innan den tiden var Erik och jag iväg till solen nästan varje år men nu är det NIO år sedan sist och därför blir det extra lätt att känna barnens iver då vi själva känner densamma. Och för våra små... det är ju liksom inte bara Mallorca som är målet utan alla detaljer på vägen, små som stora, blir så stora för dem. Flygpremiär som exempel på en stor. Flygplansmat som exempel på en liten :)
Och medan Filip och Vilma räknar dagar och river bort lappar från sina egenhändigt nedplitade små kalendrar pratar Alvin på om att han ska tugga tuggummi på flygplanet - utan att svälja det :) Och så övar lilla Vilmisen spanska på ett dataspel där man kan räkna fiskar på olika språk - hon räknar nu till tio!

Ja, det känns verkligen som att vi är på väg in i en sanndröm snart och som vi LÄNGTAR!

Inga kommentarer: