lördag, september 01, 2012

"Septänder"

"I dag är det septänder!", sa Vilma efter frukosten. Vi pratade månader i går och hon hade visst koll på att efter Alvins månad augusti kommer mammas månad septänder :)Min lilla Vimsagumsa, som hon snurrar till orden ibland. Och så säger hon dem ändå på en blivande 5-årings vis med säker ton och ingen tvekan alls om att hon har uppfattat dem rätt. Skulle nog kunna göra en egen liten ordlista á la Vilma...

- Vattenkastanjer (som hon för övrigt älskar det krasande ljudet av) tror hon heter "vattenmedaljer", vilket de visserligen kan liknas vid med sin runda form.

- Hon blåser gärna "såsbubblor" med lillebror...

- ...och i vintras älskade hon farten hon fick av att åka "tvättlapp" i pulkabacken (stjärtlapp!).

Jag minns som i går hur jag i början av sommaren nästan exploderade av skratt då vi skulle iväg och hon ropade in efter mig att jag skulle ta med en filt till dockan. Den med "rabarbermamma och rabarberpappa på". Så. Roligt. Till hennes försvar var det mitt i rabarbertider och det kokades kräm och gjordes pajer om vartannat så själva ordet var ju högaktuellt!

Och så till den bästa. Strax efter att Filip började skolan förra hösten smög sig ett nytt ord in i hans ordförråd och vips sa han "tjena", så fort han tyckte något var häftigt eller coolt. På väg hem från stan för ett tag sedan såg Vilma ett långt tåg och skrek exalterat "Tjena pommfritt, vilket tåg!". Hennes egna blandning av Filips "Tjena" och "Shit pommfritt". Hon säger det fortfarande och ingen har hjärta att rätta för det är ju inte alls fel. Snarare väldigt mycket Vilma!


På bilden ser ni spår av att vi har haft
lite minispa här på förmiddagen. Bad eller dusch, ansiktsmask, hårinpackning, fotbad och lackning av naglar. Ja, inte allt på alla såklart, det var bara jag som gick all in :) Lillebror och syster var som alltid intresserade av naggellacket och jag är så glad för alla små flaskor Depend vi köpte för 15 kronor styck i Ullared i somras. Kombinationen små flaskor, många färger, billigt märke men ändå bland de mest hållbara är bra!


Hoppas ni får en fin lördag - det ska vi ha :)
KRAM på er!

1 kommentar:

anna e sa...

Hahah!..En sjuåring kan också snurra till det :)
Frida betraktade "regnvågen" häromdagen, Blev lite förnärmad när jag påpekade att det nog heter bågen.. :) En båge skjuter man pilar med, regnvåge var mer logiskt tyckte hon, den ser ju ut som en våg ...