onsdag, september 12, 2012

Mammas älsklingar

Vissa dagar är mer än andra. Man saknar mer. Man längtar mer. Man ger mer. Man orkar mer. Man är lite extra allt helt enkelt. I dag har varit en sådan dag. En av förklaringarna kan säkert vara att jag efter först tio dagar med hela familjen då vi umgåtts typ nonstop (vilket jag älskar), plötsligt knappt har sett dem på två hela dagar! Efter jobbet i måndags var jag på ett otroligt efterlängtat besök hos frissan Lina och i går var det möte på jobbet hela kvällen. Hem kom jag bägge kvällarna efter det att barnen somnat och det var därför extra lyckat att Erik just den här veckan behövde byta sin tidiga hämtdag så jag fick hans i dag.

På väg hem vid två sjöng jag extra högt i bilen. Jag la upp planer för resten av dagen och kanhända körde jag också lite extra. Fort...

Hela vår trio var på ett strålande onsdagshumör och vi styrde kosan mot mysiga fiket där det i dag stod två griniga tanter bakom disken som jag var extra trevlig mot. Bara för att liksom. Det hjälpte dock inte och jag suckar alltid inombords över människor i serviceyrke som inte ens kan kosta på sig ett leende.

Sen hem till lite tvättfix, lek och spel innan dusch och så på det ugnspannkaka med socker- och kanelstekta äppelklyftor - och mitt i det skrattattack och prutt på magar. Någon gång ibland får man faktiskt lov att strunta i det perfekta bordsskicket... Sen passade vi också på att blunda hårt och försöka se vår semester framför oss. Jag såg det härliga, ljust turkosa vattnet och bergen runtom. Filip såg piratskeppet i poolen och restaurangen. Vilma såg hur fint det alltid såg ut när vi gick ut från hotellrummet och Alvin "såg" hur det luktade på hotellet :) Han och jag hade nämligen dille på att lukta på alla kläder innan de tvättades för att de luktade sådär "hotellgott"!

En stunds Bolibompa och bok avslutade sedan dagen med barnen och jag bara älskar sådana här dagar då alla är så lyckliga.

För att inte tala om hur mycket jag älskar att vara mamma till tre små stjärnor som fångar nya delar av mitt hjärta varje dag. Som på fiket när Alvin plötsligt hittade på en sång om tavlan som hängde ovanför vårt bord. Tavlan, som var ett fotografi på tre killar i en båt på Vättern varav en stod upp. Det tyckte Alvin inte var klokt så han sjöng högt, ljudligt och med tydlig betoning "Han STÅR i en båt". Sången var både lång, i flera tonarter och aningen enformig då detta var den enda textraden men den bidrog till skratt både hos oss och de fikande runtom :)


Jag har sedan ägnat resten av kvällen åt att slänga några blickar på Bonde söker fru samtidigt som jag fixat med ditten och datten härhemma, det vill säga lite tvätt här, lite skolpapper där. Och så var det visst en diskstund här och en plockstund där också och som vanligt önskar man en timme till på dygnet. Eller två. Ja, jag sa ju att jag var lite extra i dag :) För en stund sedan kom Erik hem efter jobbmiddag på Spira och vi längtar nu efter en helt vanlig kväll imorgon. Torsdag redan... Hoppas då hinna förbi den där drömbutiken jag skrev om på väg hem. Allas höstgarderober behöver fyllas på och efter span på bloggen har jag anat mycket fint!

God tordagsnatt på er! Snart knackar helgen på dörren...

Inga kommentarer: