lördag, augusti 18, 2012

En födelsedag!

Det lilla födelsedagsbarnet vaknade såklart först av alla förra lördagen men smög som han och storebror planerat in till Filip. Där sov han sedan räv – ordentligt – och han var den allra sötaste lilla rävsovare jag någonsin sett. Efter att ha vaknat, hurrat med efter vår morgonkraxiga sång och gjort indianljud med handen för munnen var det dags för paketöppning. Poliströjan blev mycket poppis, liksom lilla tjattrande igelkotten från Vilma.
Vår nyblivna 3-åring var sedan på ett strålande humör hela långa dagen. Medan han och Erik tog en cykeltur på förmiddagen bakade Filip och Vilma Äckelmuffins till kalaset. Äckelmuffins smakar inte alls som de låter, tvärtom är de bland de godaste muffins jag ätit – kanske för att det härhemma alltid är små barnahänder som häller i ingredienser, med tungan koncentrerat utanför munnen häller smet i formarna och sedan går loss med garneringen i form av strössel. Det enda jag la mig i förutom smörsmältning var just denna dag ihällandet av själva ”äcklet”, det vill säga den gröna karamellfärgen. De blir nog annars lätt mörkgröna i nyansen skulle jag tro ;)

Alvin fick själv välja mat denna stora dag och det blev hamburgare till lunch och spaghetti och köttfärssås till kvällsmat. Denna gjorde vi de luxe med färsk pasta och godaste tillbehören och med lite gott rött vin till blev förvandlingen från klassisk lunchrätt till lyxig middag något vi ska lägga på minnet till kyliga höstkvällar.
Kalaskillen Alvin blev sen överlycklig en gång till då han i nästa paketskörd överraskades av önskade duplobilar och en alldeles egen sparkcykel...

Kvällen avslutades med att vi tittade på bilder och filmer av våra små som bebisar. Vilken underhållning! Dock blev Alvin ledsen när han inte kunde hitta sig själv i filmerna då Vilma var bebis… Inte lätt det där.

Det må vara en del fix kring dessa födelsedagar men så är de också något mycket stort och mycket viktigt att fira. De är ju faktiskt årsdagar av en av de allra bästa stunder vi upplevt. Stunder som för alltid kom att förändra och förgylla våra liv!

1 kommentar:

SandraS sa...

Ester tyckte det var väldigt kul att kolla på bilder från Alvins kalas. "Alvi" utbrast hon och log stort när hon såg honom =)