onsdag, augusti 22, 2012

Filip, 1a


I måndags var en stor dag. Första dagen på dagis efter
sommarlovet för de små. Första dagen för Vilma som Stjärntjej, det vill säga i äldsta gruppen! Vår lilla Vilma... Första dagen för Alvin som Strålenkille, det vill säga inte längre minst på dagis. Och så var det första dagen i riktiga skolan för Filip. Nu är han en ”etta”, en ”förstaklabbare”, en skolkille. I klass 1a.

Förväntan har inte varit enorm inför denna dag hos Filip men visst var det väl så att när dagen väl var kommen slank frukosten ner ovanligt snabbt? Och nog klädde han på sig fortare än han brukar och utan en enda liten påminnelse. Till och med håret var ordentligt kammat när han kom ner – klar, och vi fortfarande satt och åt frukost. Jättekammat med vatten till och med för han hade visst ”sovit snett” på det som han sa :)

Känslan efter uppropet var bra. Jättebra till och med. Fröknarna verkar så goa och gav ett varmt och bra första intryck. Och så alla välbekanta, söta små ansikten som man känner väl igen nu. Nya ämnen som bild och musik kommer till. I andra klassrum och med andra lärare. Även gympan är med annan fröken och så är lekstunderna under lektionerna borta och leken hör endast till rasten.

Ja, han är verkligen en skolkille nu. Och en STOR kille. Som vi är så stolta över varje dag. Som kan så mycket och vill så mycket och funderar så mycket och leker så mycket. ”Min bästa Filip”, som Alvin säger. Det här med ettan blir nog super tror jag, och spännande är det onekligen att som mamma och pappa få följa sitt barn i detta skede av livet!

Ser ni förresten att han poserar på bild! Hihi, så festligt. Hörde just från hans tjejkompis mamma att hon också gör det nu (kompisen alltså, inte mamman vad jag vet ;) ) så kanske hör det åldern till?!

1 kommentar:

SandraS sa...

Visst är det en stor dag, första dagen i 1an =) För Jona blev det 1B!! Idag kom han hem med en träsnurra efter första träslöjdslektionen =)Stor kram till Filip från Jona (och hela hans familjs såklart)