lördag, december 22, 2012

Anna i köket

Ja, det är mycket Anna i köket nu. Har passat på att göra lite extra julfint och torkat alla skåp, lådor, kakel och rostfritt extra noga. Och mitt bland allt det vita sticker delar ur Åhléns textilserie ”Anna” ut och ger den där extra piffen. Handduk och grytlappar har hittat hem och jag är bra sugen på förklädet också men kanske kan fynda det på rean sen?!

Hursom, ett stort gilla på mönstermixen och färgerna. Väldigt mycket Anna och därmed väldigt passande härhemma!

Nu slår klockan snart över till att bli dan före dopparedan... December i år har verkligen flugit fram men fyllts med så mycket roligt under resan att man nästan måste stanna upp och aktivt tänka på vad man har upplevt alla dess dagar. En salig röra av julbord, julskyltning, kompisbesök, tandläkarbesök, spännande stunder framför årets julkalender, ett hysteriskt galet julklappsspel, en helt sagolik balettuppvisning som om något förtjänar ett eget inlägg här framöver, stämningsfullt luciatåg på jobbet som ändå brädades av det sötaste på dagis... en ljuvlig liten stjärngosse och en stolt lucia bidrog vår familj med även i år och då Vilma nu går på äldsta avdelningen var det de som i små grupper läste verser (eller universum, som Vilma så stolt kom hem och berättade att hon minsann skulle läsa. En universum!). Ja, och så kan listan fyllas på med lite baciller, julstök och julbak, julklappstänk följt av shoppande och inslagning av desamma.

Det är helt enkelt inte klokt vad effektiv man kan vara om man bara vill och det vill man ju såklart nu! Och det bästa av allt är nästan julens placering i almanackan i år - med en hel helg före att fixa och dona på. Jag tror inte att vårt hus någonsin har varit renare än vad det är nu. Tänk om man kunde frysa det så, bara för ett litet tag... Men det går ju förstås inte så det gäller i stället att njuta av det som är. Leva i nuet, fånga dagen och stunder som aldrig kommer åter. Det är så sant och vi borde alla bli ännu duktigare på det...

Tills i morgon har vi bara sparat roliga saker. Göra julgodis, åka pulka, handla lite nya vita hyacinter och så slå in de allra sista klapparna. Det låter som en helt okej dag före dan tycker jag. En liten sovmorgon som inledning till det skulle också sitta fint :)

Inga kommentarer: