söndag, december 23, 2012

Midvinternattens köld är hård...

...och någonstans däruppe gnistrar och glimmar stjärnorna. Men det ser vi inte i kväll. I kväll ser vi bara en mörk himmel som lyses upp av all den snö som faller och lägger sig som ett gnistrande mjukt och vackert vitt täcke över vår värld. Så välregisserat det bara kan bli! Det är så härligt att inse att våra barn, i alla fall de två minsta, ju har upplevt fler vita julaftnar än gröna.

Tänk, att nu är den här igen. En av årets mest magiska kvällar. Jag älskar den där känslan av att allt är som det brukar vara. Dofterna, rutinerna, det ovanligt välstädade och skinande huset, ja kort och gott hela känslan. Sen att det saknas en tomte här men tillkommit en ängel där, eller att granen vår plötsligt bara blir snyggare och snyggare för varje år - DET är en mycket trevlig trend det! Sen att kungsgranarna redan i början av veckan var slut på flera ställen och att vi till sist fick köpa en skitstor som Erik nu sågat av snudd på en halvmeter på, det är det ingen som ser. Jo, ni ska få se fast en annan dag för nu måste vi snart i säng här så vi vaknar pigga och alerta när om några timmar själva julaftonsmorgon gryr. Underbart!

Och så skönt det var med en hel helg före den här gången. Härligt att kunna fixa i lagom tempo och så mysigt med glada, förväntansfulla barn runt benen. Tomtenissen Filip var uppe sent i kväll. Fick följa med ut i förrådet i snöyran och hämta saker och sen hjälpa till med de sista klapparna. Och förstås provsmaka de för dagen nykokta kolorna med smak av turkisk peppar!

Till sist fick så även mamman och pappan i huset slå sig ner med rykande glöggmuggar i händerna och med utsikt över vår fina, glittrande gran och de vita flingorna utanför fönstret. Julstämningen har verkligen infunnit sig, tystnaden och lugnet sänkt sig och allt detta är mer eftertraktat och välbehövligt än någonsin. Snön ligger vit på taken och endast mamman - och tomten - är vaken...

Och med det skickar jag en av de mest lyssnade jullåtarna härhemma i år. Från den mest lyssnade julskivan någonsin. En riktig favorit med en tjej som ju dessutom är högaktuell i TV-rutan i morgon. Have Yourself A Merry Little Christmas!

Inga kommentarer: