lördag, januari 12, 2013

Fröken Influensa

Efter en fredagskväll med honungste i stället för vin i glaset, somnade i går kväll en isbit bredvid en bastu. Det var Erik som var den huttrande isbiten, jag som var bastun och jag kände hur det nästan rök om mig. Hela natten har jag sovit av och till, vaknat med ryck och hört konstiga ljud, drömt om allt och inget i en enda salig röra. När jag till sist vaknade och det var morgon var min kroppstemperatur 40,5 grader… inte konstigt att man yrar då!

Ja, det var då själva tusan. Jag misstänker att Fröken Influensa har knackat på. Eller inte bara knackat på utan också tagit ett rejält grepp om mig. Förutom hög och långvarig feber som sedan i tisdags kväll legat och pendlat mellan 39 och 40, så hostar jag, mest på kvällarna, så jag tror lungorna ska gå sönder. Huvudet värker och jag känner också tydligt var varenda led och muskel sitter i denna kropp. Så ont. Så sliten. Att som jag dumdristigt gjorde, gå och jobba med feber en dag, det funkar ju faktiskt. Det var dessutom första dagen och med febernedsättande håller man ju sig på benen så länge de verkar. Men nu, efter fyra dygn med så hög feber, då känner man faktiskt att det tär på kroppen. Efter den extrema febertoppen i morse har jag mest sovit i soffan med avbrott för dryckservering som sötaste tripp, trapp och lilla trull kommit till mamma med. Pussat i pannan, klappat på kinden och försiktigt väckt.

Så tråkigt att vara sjuk. Vi som förra helgen var laddade för vårtermin efter lång, mysig och avkopplande ledighet. Och så åker man på en sån här grej innan första veckan ens har tagit slut. Riktig influensa har jag nog bara haft en gång tidigare i mitt vuxna liv vad jag kan minnas. Och nu undrar man ju såklart… hur ska det gå för resten av familjen. Man kan ju milt sagt säga att de omger sig med baciller mesta delen av tiden. Ja, det återstår att se. Isbiten Erik vaknade visserligen med lite huvudvärk i morse men sen har han mått bra så det var visst falskt alarm där hoppas vi.

Nej, nu ska jag hasa mig ut till toan och skölja ett blekt ansikte i kallt vatten och se om det får mig att vakna till. Resten av familjen är och köper lördagsgodis och snart väntar lite tevemys framför hockeyn och spel för de som inte tittar så uppmärksamt :)

Inga kommentarer: