onsdag, augusti 14, 2013

Redo

Lilla, lilla Vimsagumsan. Det här är din första skolväska och ditt första pennfack som du har valt alldeles själv. Och väskan är inte alls så rödaktig som på bilden utan - just det, rosa!

Både en och två små fjärilar fladdrade nog allt omkring i din mage innan du äntligen somnade i kväll. Med armen om dockan. Nyduschad och med naglar målade i alla regnbågens färger.

Så laddad för i morgon. Så redo att börja skolan. Och mamman, hon snyftar nästan vid tanken samtidigt som hon glädjs så med sin lilla. Och är stolt såklart. För jisses, nu har vi inte bara en skolkille. Vi har en skoltjej också!

I morgon blir det bara upprop och då är föräldrarna med hela tiden men fredag blir första riktiga skoldagen... Världens bästa storebror har varit väldigt om sig och kring sig de senaste dagarna och frågar om tider och fritids och är så mån om att han ska titta till sin Vilma då och då. Och så känner hon ju i stort sett hela hans klass, åtminstone killarna vilka alltid är så snälla mot henne när de är här. Och så ett antal godingar som ska börja ettan som hon också känner så där är det stor skillnad mot när Filip började och inte kände någon som var äldre än han själv.

Det ska nog bli bra det här också. Jättebra, hoppas vi. En ny epok och spännande möten i morgon med småkompisar som kommer finnas i hennes liv en lång tid framöver...

Inga kommentarer: