måndag, november 18, 2013

Dubbelglugg :)

Hihi, det här är för gulligt! Här har ni nya Vilma - den tandlösa.

Den ena framtanden lossnade helt odramatiskt, utan så mycket som en droppe blod, i onsdags när vi var hemma sjuka och låg i soffan framför en film. Den andra två dagar senare, på kalas härhemma och jag trodde det var ett majskorn som ramlade ner på köksmattan. Så såg jag en lyckligt leende tandlös tjej med blodet rinnande nerför hakan och förstod att det inte alls var majs utan den andra tanden! Tandfén har med andra ord haft fullt upp här på sistone och den nyblivna lilla 6-åringen, hon är så stolt så stolt.

Ganska snabbt upptäckte hon att vissa bokstäver är lite kluriga att uttala. Som till exempel när hon ropar efter storebror och det liksom skvätter ur gluggen!


På tal om att prata. Vår lilla ordvrängerska förklarade i kväll för Alvin att i stället för att skriva hela sitt namn på en teckning, går det också bra att bara skriva sina "ingeslinjaler" :) Då har du Alvin "AAaaaaaa", jag har "VA" och Filip, han har nästan ett svärord...!

Nu tar vi snart kväll här. Tror bestämt det får bli glögg och tunnbrödsmackor framför Homeland om en stund. Men innan dess ska vi tömma en byrå och så ska jag bläddra i all julig reklam som kommit i helgen. Visst är det mysigt?!

Inga kommentarer: