söndag, december 15, 2013

Glögg, vänner och bio

God söndagkväll på er!

De senaste dagarna har passerat i ett rasande tempo men så har de också varit nästan över bredden fyllda... Det är svårt det där jag skrev en kortare roman om häromdagen - att ta det lugnt. Särskilt svårt är det att säga nej till trevligheter och det har den här helgen verkligen varit fylld med.

Förskolan som Alvin går på hade i torsdags premiär för kvällsluciafirande och vilken succé det blev! Det är såklart också mysigt att gå upp tidigt på luciamorgonen men det var faktiskt skillnad att ha det på kvällen. Alla små söta lucior, nissar, tärnor och pepparkaksfigurer klämde i från tårna i alla inövade sånger och fikat efter kändes så mycket lugnare då ingen behövde hasta iväg till jobb och skolor. Ett underbart minne och vår lille pepparkaksgubbe är än så länge i kameran så vi får se om det dyker upp en bild på honom en annan dag!

På själva luciadagen passade fredagslediga mamman och Alvin på att hälsa på mitt jobb och kolla in luciatåget vi brukar gå till där. Alvin är väldigt fascinerad av stjärngossar och det var med stora ögon han beskådade de tonårsgängliga varianterna med brummiga röster ;)

I går morse efter frukost bar det iväg mot stan och bio - klockan 10! En tokigt mysig tid att sjunka ner i biofåtöljerna med popcorn i knät (för somliga ) och spana in förhandsvisningen av nya Sune-filmen som vi hade lyckats få gratisbiljetter till. För er som tyckte om filmen där de åker till Grekland kan jag absolut rekommendera denna som är precis lika tokig - fast i bilsemestervariant! När den var slut åkte vi sedan direkt mot en efterlängtad träff med vår gamla föräldragrupp. Alltid lika kul med våra träffar där barnen, fast de inte ses lika ofta längre, snabbt hittar varandra och ramlar in i lek precis som förr!

I dag har vi varit på kusinkalas och vi kan därmed konstatera att vi "klarade" höstens alla födelsedagar, kalas, avslutningar och andra tillställningar utan att behöva ställa in. Tacksamma, är ordet! Och i ärlighetens namn följer ännu ett ord på det - trötta, i alla fall en aning :) Tur då att vi har haft så trevligt på vägen.

Men nu ska vi faktiskt sjunka ner en stund i soffan innan sängen kallar. I morgon efter jobbet har vi barnvakt några timmar då vi ska ut på en liten julklappstur så nu ska listor summeras och tänkas igenom en sista gång. Vore så skönt att bli klara med den biten i morgon... Jag tror bestämt att en liten kopp glögg sedan får sällskapa till kvällens avsnitt av Solsidan!

På bilderna ser ni de som är våra favoriter i år. Blossas årgångsvariant i snyggaste flaskan och så den som gömmer sig i den andra fina flaskan - Lucia! Första gången köpte jag den på grund av att flaskan var just så fin, och glöggen däri är... Mmmm, helt gudomlig. Mörk, nästan lite "tjock" i smaken och med en tydlig aning av choklad.

Med andra ord raka motsatsen till Blossas som ju i år varit hemlig men som nu har avslöjats kom jag på i
 skrivande stund! Ska bli spännande att se om min gissning på tranbär, eller Eriks på rönnbär stämde... Får kolla upp det sen. God är den i alla fall och fint, ljus roséfärgad och inte alls särskilt söt. Tyckte ni inte om den direkt så ge den en chans till. Den blir helt klart bättre när man vänjer sig och då menar jag inte nödvändigtvis efter flera muggar på raken ;)

Bilder: lånad från Blossa och egen.

 

Inga kommentarer: