måndag, mars 10, 2014

Vår i luften

Hej från sjukstugan - igen. Och nu är det då min (o)tur... Det var länge sedan jag var hemma för att jag själv är sjuk och det är inte mycket som är mer stressande tycker jag. Det är en helt annan sak när barnen är dåliga. Då är det så självklart att man ska stanna hemma och pyssla om dem men när man själv faller dit... oj, vad svårt jag har för att bara ligga ner och vila alltså. Absolut inte min grej men så länge febern bet i på morgonen i sällskap av svidande hals och öm kropp var jag ganska stilla. Efter en Ipren blev dock allt lite bättre och nu surrar både tvättmaskin och diskmaskin där nere och som sällskap i bakgrunden går reprisen av lördagens mellofinal.
Vad tycker ni förresten? Vann rätt låt? Här hade vi flera favoriter och utgången spelade inte så stor roll för mig. Sanna, Ace eller Alcazar var alla bra på sina sätt men jag tror nog det blir bra med Sannas ballad i Europa. Den är ju ändå ingen "vanlig" sådan och numret är väldigt maffigt. Filip däremot... oj, vad nervös han var i slutet av den superspännande röstningen. Han satt vänd från teven med Vilmas gamla rosa lurar för öronen och när det stod klart att hans favorit Ace Wilder inte hade vunnit så var tårarna nära. Sen strök han hela Sanna-raden i röstningsprotokollet och kluddrade skit säkert 50 gånger på pappret. Felstavat. Sjit stod det :) Lilla älsklingen...

Så vaknade både Erik och jag med feber i går men efter lunch kunde vi inte hålla oss från att gå ut i trädgården. Och vilken ljuvlig eftermiddag! Termometern pekade uppåt, uppåt, uppåt och solen värmde våra frusna vintersjälar så gott. Barnen var i extas och släpade ut den ena uteleksaken efter den andra. Vi blåste såpbubblor (märkte att Vilma fortfarande tror det heter såSbubblor ;)), spelade boccia, fotboll, gungade och premiärfikade i uterummet. Vad lycklig man blir av ljuset och det fina sken som den efterlängtade vårsolen ger hela vår värld!

Dagen i dag är inte fullt så solig, snarare gråmulen och faktiskt lite regnig men i ärlighetens namn gör det mig inget just i dag när jag ändå kurar inomhus. Nu ska jag ner och göra i ordning en stor kopp kaffe, unna mig en god kaka och sen vila mig i form innan familjen trillar in genom dörren om en dryg timma.

4 kommentarer:

Viktoria sa...

Krya på dig goding! Underbar helg, fågelkvitter, ljuset, värmen... Underbart. Kram

Pernilla sa...

Stort krya på dig. Snart är jag tillbaka på verket och då hade det varit roligt om vi kunde få till en lunchträff. Kram Pernilla

Viktoria sa...

Absolut lunchträff Pernilla!
Vann rätt låt... Både ja och nej, men hade nog hellre skickat Ace.

Anna sa...

Hej tjejer!

Vad härligt att i alla fall ha chansen att få en glimt av dig snart igen Pernilla :) Lunch är givet - när som för mig (fast helst onsdagar eller torsdagar då vi har lite längre lunch)!

Och Viktoria... just nu ser vår lunchträff i morgon ut att hänga lite löst alltså. Denna bacill ger sig inte och febern hänger fortfarande i. Hör av mig igen lite senare!

Kram på er!