söndag, maj 04, 2014

Lycka

Har ni sett! Så efterlängtat, och efter en massa veckors simskola nu i vår (då det inte är läge att ta hål eftersom man inte får bada på en vecka) och sen den dumma lunginflammationen då lillskruttan var så duktig, var hon nu väl värd detta. Att äntligen få ta hål i öronen. Ni anar inte hur lycklig och stolt hon är!
I fredags kväll slank hela familjen in i guldaffären borta i centrum som har så gott rykte när det gäller håltagning på barn. En trevlig kvinna berättade noggrant exakt hur det hela skulle gå till och lyckades sedan lura oss alla då hon först skulle skruva dit själva håltagningsmanickerna och sen räkna till tre innan hon klickade. Detta lät lite komplicerat och inte minst Vilma trodde nog att det skulle dröja en stund men det där skruvandet var klart på ett par sekunder, sen ett-två-tre-klick, och ”Sådär, nu har du hål i öronen”. Ingen hann reagera och Vilmas små örsnibbar var nog smidiga att ta hål i för hon fick inte det minsta ont. Hoppas nu bara att det fortsätter lika smidigt...
Små gnistrande stjärnor ska nu sitta i öronen ända fram till sommarlovet. Valet på dessa var enkelt då hon tyckte de liknade snöstjärnor vilket passar bra då filmen Frost är grymt populär här hemma just nu! Jag tror vi såg filmen fyra gånger på två dagar när hon var som mest sjuk. Efter det har musiken gått varm och då den inte spelas i köket, spelas den i mitt huvud. SÅ mycket har jag hört den ;)
I dag har vi gått tipspromenad. Mysigt söndagsnöje tycker vi. Alla kommer ut och får andas skogsluft en stund. En luft som i dag innehöll betydligt mindre pollen än förra söndagen då jag snöt upp nästan två paket näsdukar på tre kilometer… Sen lite småfix hemma, försenat namnsdagsfika för Filip som hade sin dag i fredags och så förstås kompislek en sväng innan dusch och lite läxor väntade. Och svosch, så hade söndagen redan sprungit förbi. Nästan. Innan den är helt till ända ska vi sjunka ner i soffan framför Mästarnas Mästare och sen förhoppningsvis andra halvan av superlånga filmen The Wolf of Wall Street som vi påbörjade i går.

Åhh, vad vi börjar längta till sommarlov och semester nu. Efter massa extraledigt med påsk och Valborg får man helt klart mersmak på familjetid tillsammans. Inget är mer oslagbart än det! 


Inga kommentarer: