måndag, augusti 11, 2014

Fem - och finast i hela världen!

 Älskade lilla stjärna! Tänk, att det i dag är din femte födelsedag... att vi för exakt fem år sedan säkert inte hade somnat ännu utan låg med dig mellan oss och log sådär nyförälskat som man bara kan göra mot en alldeles ny och ljuvlig liten varelse. Den där kärleken som träffar en som en blixt och som liksom är maxad från början, men sen ändå på något vis bara växer och växer och växer.
 
För du är inte svår att älska du. Som en levande vitamininjektion omringar du oss varje dag och dina gosiga kramar och blöta, bestämda pussar... man kan inte få nog!
 
Nu råkar mamman här vara lite trött men såklart ska jag skriva några fler rader till dig - en annan dag. Nu nöjer vi oss med att säga att den här måndagen i augusti, den blev bra.
 
Nästan hela familjen har varit hemma, lediga, och pappan som jobbade sin första dag skyndade hem så att han också hann fira dig. Vi andra, vi har ätit gott (helt efter dina beställningar - pasta och köttfärssås till lunch och pannkakor till kvällen!). Till frukost blev det jordgubbssmoothie och Vilma fixade minitunnbrödsrullar med små svenska flaggor i och till och med du åt för att du ville samla så många flaggor som möjligt.
 
Sen var jag i bråk med, nej, inte i bråk men vansinnigt irriterad på JP som hade missat att sätta in din bild i tidningen idag. Tyvärr var det Snorkfröken själv som svarade på mitt mejl men hon lovade till sist att publicera bilden i morgon i stället, trots att det strider mot deras principer att inte publicera på själva födelsedagen... Trots att de missat, grrr...
 
Jag förträngde dock henne och vi lekte på rummet hela förmiddagen när vindarna blåste lite kyligt, precis så som de alltid gör på dina födelsedagar. Och så strax före lunch så plingade det på dörren och där överraskade mormor och morfar dig med att bli våra gäster hela eftermiddagen. Så kom solen plötsligt fram och innemys byttes mot vattenkrig i badkläder. Snabba vändningar ibland. Sen kom värsta åskskuren lagom tills vi skulle äta - igen. Nu var det tårtdags och med regnsmatter mot uterumstaket och tända ljus var den där badstunden snabbt ett minne blott.
 
Du fick öppna alla dina paket i sängen i morse men ett, det sparade vi tills pappa kom hem. Och det var det stooora vi hade sparat. Som en inslagen resväska i modellen men i dolde sig något helt annat. En bilbana, och lyckan var stor. Säkert minst lika stor hos storebror också :)
 
Efter byggande och en stunds provkörning somnade du sen, med först pappa bredvid dig och sen mamma. För där låg vi och kliade-klappade din lilla rygg tills du somnade. Gott och nöjt på din femte födelsedag.
 
Grattis älskade lillstjärnan. Du är så fin och du anar inte hur mycket du betyder för oss 
Hastig mobilbild och suddig som få men SÅ mycket Alvin! För här är du ju, precis som du ser ut på riktigt. Med Alvinblicken, håret på ända och risgrynständerna på rad :)

Inga kommentarer: