lördag, maj 02, 2009

Majstart med flygande fart

Jag kan verkligen inte förstå att det redan står maj i almanackan… Förutom jobbstart för mig (som jag inte behöver tänka på redan nu, det är ju först på måndag ;) ) har vi hunnit med värsta rensningen av både hus och förråd redan på månadens första dag (efter att i vanlig ordning först ha firat in den tillsammans med de godaste av vänner framför majbrasan!). Nu var detta helt väntat och planerat eftersom vi fyra mammor för ganska länge sedan bestämde att vi skulle stå på loppis denna helg. Lite barnvaktsfrågor hindrade oss dock in i det sista men så löste det sig och vi gjorde ett riktigt race under gårdagen. Utmattande men ack så skönt att få det gjort, och på en dag dessutom. Annars är det så lätt att det drar ut på tiden i dagar, ja kanske till och med veckor.

Nu stod vi ju på
loppis i höstas, då för första gången, och fick rejält blodad tand. Aldrig hade vi trott att vårt ”skräp” skulle vara så värdefullt. Den gången klirrade det till ordentligt i kassan. Nu hade vi inte så mycket kvar att göra oss av med utan såg det mest som en rolig grej och tänkte att det nog mest skulle bli barnkläder även denna gång. Men den som söker han finner, så lite till stoppades i bilen från både här och där och minsann, nästan 1500 kronor rikare och samtidigt befriade från en massa pryttlar som bara legat och tagit plats for vi i eftermiddags nöjda till mormor och morfar och hämtade hem våra små. Det är inte mycket som gör en så lugn i själen som att rensa undan härhemma. Att nu veta att det som finns i skåp, lådor och garderober faktiskt är sådant vi använder känns SKÖNT! Att dessutom ha skänkt bort det överblivna på vägen hem ger också den där extra känslan i hjärtat av att förhoppningsvis ha gjort något gott för någon annan.

Även den här gången slogs vi av hur härligt och häftigt det är att vi människor är så olika, och med så olika smak…

Nu ska vi fortsätta med lite fixande här hemma. Kakbak, fortsatt pimpning av vår tvättstuga/groventré, samt en sväng på cykeln står på tur. Trevlig söndag på er!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt med rensning!
Härligt!
Önskar dig nu en skön jobbstart!
Kram Viktoria

Anna sa...

Gud va kul med loppis! Jag har sparat en massa "crap" i svarta säckar som jag ska sälja på loppis här i kommunen. Hoppas det ska gå bra att sälja.
Spännande med jobbstart! :)
Kram //Anna