onsdag, december 02, 2009

Äntligen december

Så var den här – månadernas månad. Den bästa av dem alla. För även om april är ljuvlig då våren anas i luften och kvällarna blir ljusare, och juli o augusti är sådär härligt lata och lediga och kanske till och med bjuder på ett dopp eller två en stekhet sommardag så har december det där lilla extra som ingen annan månad har. Myset. Ljusen. Förväntningarna. Dofterna. Pysslandet. Julbakandet. Stjärnorna. De tindrande barnaögonen. Luciatågen. Stämningen. Sångerna. De prassliga papprena. Glöggen. Det extra mycket röda. Och förstås så mycket mer som ryms på de 31 dagar månaden bjuder. Får man dessutom uppleva en vit värld utanför fönstret åtminstone några dagar är det bonus nuförtiden.


Och så innehåller månaden också den där fotograferingen som tidigare år fått mig att se rött, och då menar jag inte bara tomtenissarna jag haft framför mig… Förra årets pepparkaksgubbe med gumma fick mig att räkna till tio mer än en gång och i år – i år, då vi har tre små juveler då kommer det säkert bli lyckat på första tagningen ;) Du milde tid, jag kände hur pulsen steg bara jag snuddade vid tanken… Årets taktik är hursom att ta korten lite senare så att det liksom inte hinner bli en följetong.

Jag vet inte om det var smart egentligen men jag kunde av nostalgiskäl inte låta bli att kika tillbaka på föregående års fotograferingar och även om jag nu såhär i efterhand inte kan annat än le åt spektaklen så blir jag i ärlighetens namn också lite matt över att ha påmints redan INNAN vi börjat i år…

Inga kommentarer: