lördag, juni 26, 2010

Återuppbyggnad pågår...

Hoppas ni har en God och Glad Midsommarhelg! Vädret kan ju knappast vara bättre och trots att vi inte har något kök för tillfället åt vi i går en riktig brakmidsommarbuffé som snälla farmor och farfar hade med sig. Det jobbades inte hela dagen utan efter lunch svirade familjen om till midsommarkläder och så körde vi en favorit i repris från förra året. I år dock utan hagel och tidernas åskväder. I stället stod luften nästan stilla, solen gassade, det doftade ljuvligt somrigt av nyslaget hö och de söta farbröderna som spelade och sjöng var även detta år helt uppe i det blå men dansade det gjorde vi ändå.


Förutom Små Grodorna så tror jag på allvar att de använde sig av samma melodi till alla sånger. Mitt i ”Vi kan spela fiolioliolej” så klämde de plötsligt i med ”Än slank hon hiiiit, än slank hon diiiit... Och än slank hon ner i diket”. Totalt kaos och förvirring uppstod och de små tröttnade ganska snabbt då ringen plötsligt vände för att sen försvinna helt och plötsligt slank vi hit och dit och ner i diket igen fast denna gång i ”Räven raskar över isen”. Ja, ni förstår... Sagostigen med tipspromenad var dock succé igen. Sen bjöds vi på jättegod grillmat hemma hos vänner och vips hade vi klarat ännu en dag utan matlagning.

För en liten stund sedan avslutades första delprojektet i återuppbyggnaden av vårt nya kök. Golvet är nu på plats och jag blir så glad att jag får pirr i magen bara av att titta in där. Det nya är en sådan kontrast mot det gamla att det inte kan beskrivas med ord!

Tänkte faktiskt också bjuda på avskedsbilderna av det gamla köket. Det gamla 80-talsköket med de slitna luckorna, den fula fläkten, det kvistiga golvet och de forntida vitrinluckorna. Det ser allt annat än roligt ut, det ser jag tydligare än någonsin nu när jag kikar på bilderna och det inte finns längre. Hursom. Håll i hatten, här kommer det:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!!! Lycka till med allt, och hoppas det går "snabbt".
Sommarkramar Viktoria

Lina sa...

Va gott att ni har kommit så långt och vilken tur ni har med vädret. Har ni bestämt er för hur ni ska ha handtagen....? Hoppas vi kan ses snart igen. Kram